DOE MEE

voor restaurants

DOE MEE

voor restaurants

DOE MEE

voor restaurants

DOE MEE

voor restaurants

je bent de redder in nood

In Nederland eten we ongeveer 1,7 miljoen kilo oesters per jaar. Hun schelpen verdwijnen meestal in de afvalbak –– terwijl ze van levensbelang zijn voor het ecosysteem van de Noordzee. Als restaurant ben je de redder in nood: door de schelpen te bewaren en aan ons te geven, red je een groot aantal schelpen uit de afvalbak en zorg je ervoor dat ze weer in zee belanden. De riffen die de schelpen daar op de bodem vormen, barsten van de diversiteit en het leven. Zo zorgen we voor de gezondheid van de Noordzee – en ook voor die van onszelf.
Wat wij doen met de schelpen →

hoe werkt het?

Jij

Bewaart de schelpen

Zorg dat er geen ander organisch materiaal of plastic in de kist zit: alleen schelpen.

Stopt ze in de herbruikbare kist

Gebruik dezelfde, lege kisten om de lege schelpen in te doen.

Sluit de deksel stevig

De kist is speciaal ontworpen om de geur tegen te houden.

Wij

Geven je kisten

We zorgen voor herbruikbare kisten waarin alle oesterschelpen passen.

Halen de schelpen op

Bij elke levering van verse oesters nemen we de oude, lege schelpen mee terug.

Helpen jou om het verhaal te vertellen

We ontwikkelen materialen waarmee je jouw gasten het verhaal kunt vertellen.

hoe werkt het?

Jij

Bewaart de schelpen

Zorg dat er geen ander organisch materiaal of plastic in de kist zit: alleen schelpen.

Stopt ze in de herbruikbare kist

Gebruik dezelfde, lege kisten om de lege schelpen in te doen.

Sluit de deksel stevig

De kist is speciaal ontworpen om de geur tegen te houden.

Wij

Geven je kisten

We zorgen voor herbruikbare kisten waarin alle oesterschelpen passen.

Halen de schelpen op

Bij elke levering van verse oesters nemen we de oude, lege schelpen mee terug.

Helpen jou om het verhaal te vertellen

We ontwikkelen materialen waarmee je jouw gasten het verhaal kunt vertellen.

Bewaar je lege schelpen

Helpen met schelpen

Restaurants

1

We brengen gekweekte oesters in herbruikbare kisten naar jouw restaurant.

2

Nadat je gasten hebben genoten van de oesters, doe je de lege schelpen terug in een lege kist.

3

We brengen gekweekte oesters in herbruikbare kisten naar jouw restaurant.

4

Ondertussen wassen we de kisten en vullen ze opnieuw met verse oesters.

5

De lege schelpen maken we schoon. In de kwekerij laten we er nieuwe, jonge oesters op groeien.

6

De schelpen met daarop het nieuwe leven brengen we terug naar de Noordzee. Daar kunnen ze nieuwe riffen vol leven vormen.

Bewaar je lege schelpen

1

We brengen gekweekte oesters in herbruikbare kisten naar jouw restaurant.

2

Nadat je gasten hebben genoten van de oesters, doe je de lege schelpen terug in een lege kist.

3

We brengen gekweekte oesters in herbruikbare kisten naar jouw restaurant.

4

Ondertussen wassen we de kisten en vullen ze opnieuw met verse oesters.

5

De lege schelpen maken we schoon. In de kwekerij laten we er nieuwe, jonge oesters op groeien.

6

De schelpen met daarop het nieuwe leven brengen we terug naar de Noordzee. Daar kunnen ze nieuwe riffen vol leven vormen.

Yes! meedoen?

Stuur ons een mailtje via
info@oesterij.nl

met daarin je naam en telefoonnummer, plus de naam van het restaurant. Vragen? Schrijf ze ook op.

Dan regelen wij het verder. We nemen contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden en onze samenwerking te starten. Na de eerste bezorging van verse oesters in de herbruikbare kist, kun je gelijk beginnen met het verzamelen van lege schelpen. We zetten jou als partner op onze website. Als je wil, krijg je communicatiematerialen, zodat je kunt laten zien hoe je bijdraagt aan leven in de Noordzee.

overige vragen